Iubire fara Conditii


Cel ce daruieste iubire stie întotdeauna când si cui sa dea darul. Nu e nimic complicat în actul iubirii. Totul devine complicat numai atunci când cineva începe sa ?ina iubire pentru el, iar atunci, ceea ce ofera nu se mai poate numi iubire. Cel ce se iubeste pe sine însusi nu se teme sa fie singur. Caci a fi singur este un prilej de a te iubi si de a te accepta tot mai profund. Se simte el nevrednic, daca cel iubit îl respinge? Se autocompatimeste si se retrage din lume, sau se adânceste el în cautarea unui înlocuitor? Nu. El continua, pur si simplu, sa respire si sa-si extinda iubirea, la fiecare pas al experientei sale. Cel care se iubeste neconditionat nu iubeste pe fragmente si cu intentii ascunse. El nu cauta pe cineva special pe care sa-l iubeasca, ci iubeste pe oricine care se afla în fata sa. O persoana nu este mai demna sau mai nedemna de iubirea sa decât alta. Când traiesti Iubirea reala, nu te mai simti separat de altii. Pierzi orice aspect al identitatii tale care îi respinge pe altii. 

Te deschizi spre o realitate mai vasta - pe care o creezi împreuna cu altii, prin încredere reciproca. Judecata înceteaza si acceptarea domneste! Cel ce iubeste fara conditii nu impune nici o limita libertatii sale si nici libertatii altcuiva. El nu încearca sa pastreze iubirea - întrucât a încerca sa o pastrezi, înseamna a o pierde. Iubirea este un dar care trebuie oferit în mod constant, întrucât este cerut în fiecare clipa. Iubirea nu ia ostatici, nu se târguieste si nu poate fi compromisa de frica! Orice obstacol în calea iubirii salasluieste în inima - si acolo trebuie el dizolvat. Nu astepta ca cerul sa vina ca sa-ti raspândeasca iubirea. Fa-o tu acum! Asta pentru ca cerul este în ochii tai, atunci când privesti cu acceptare si compasiune. Este în mâinile tale, atunci când le întinzi ca sa ajuti. Este în mintea ta, atunci când vezi “bine” în loc de “rau”. Felul în care vezi lumea determina ce va fi lumea pentru tine. Asadar, nu cauta sa-i schimbi pe ceilalti sau lumea din jurul tau! În schimb, uita-te la tine! Priveste-ti convingerile si vei vedea unde e nevoie sa te deschizi. Priveste în inima ta si vei sti unde anume e nevoie sa aduci Iubire. 

Adevarul este ca nu putem fi fericiti alaturi de o alta persoana daca nu suntem fericiti cu noi însine. Daca îti place cine esti, a fi cu altcineva nu este decât o extensie a propriei fericiri. Însa, daca nu te placi pe tine însuti, a fi cu cineva nu face decât sa îti exacerbeze starea de nefericire. Decizia de a intra într-o relatie de parteneriat nu trebuie sa se bazeze pe dorinta de a evita sa te privesti pe tine însuti, ci pe consimtirea de a intensifica acest proces. Atunci când traiesti lânga alti oameni este foarte probabil sa aiba loc o declansare reciproca a ranilor nevindecate. Nu este nici placut si nici simplu sa devii constient de partile nevindecate. Oricum, este o etapa necesara a calatoriei catre reîntregirea psihica. O relatie seamana cu o uriasa gaura neagra. Sapa în straturile superficiale ale constientului pâna ce scoate la lumina cele mai adânci temeri si nesigurante. Cine nu este dispus la o confruntare în profunzime cu ele, îsi pune sub semnul întrebarii dorinta de a fi într-o relatie apropiata cu cineva. Nu te poti apropia de cineva fara sa te confrunti cu tine însuti!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu